Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflict de interese de natură administrativă în cazul unor foşti şi actuali aleşi locali, printre ei figurând și un fost consilier local din  județul Neamț.

SURDU JĂNICĂ, fost Consilier Local al comunei Pîngărați, Județul Neamț

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV ȘI SESIZARE PARCHET

În exercitarea mandatului de consilier local (2012 – 2016), a luat parte la deliberarea și adoptarea unei Hotărâri a Consiliului Local Pîngărați, deși avea un interes personal de natură patrimonială în problema supusă dezbaterilor consiliului local, încălcând astfel dispozițiile art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și ale art. 75 și 77 din Legea nr. 393/2004.

De asemenea, întrucât în declarațiile de interese depuse în perioada 2013 – 2016, persoana evaluată nu a menționat contractul de concesiune încheiat de fiul său cu Primăria comunei Pîngărați, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de „fals în declarații” prevăzută de dispozițiile art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal.

Articolul precedentAsociația „Moldova se dezvoltă” cere Guvernului și Parlamentului responsabilitate și respect pentru Regiunea Nord – Est a României
Articolul următorIon Asaftei, președinte ALDE Neamț: ”Cred că mințile luminate din PSD vor merge pe mâna lui Tăriceanu la prezidențiale”