Cele opt defibrilatoare deținute Primăria Piatra-Neamț vor fi amplasate în zonele aglomerate din municipiu. Mai mult, unul dintre acestea va deservi zonele aglomerate sezonier. Astfel, vara va fi amplasat în Ștrandul Municipal, iar iarna la pârtia de schi.

”Existența unui defibrilator într-o zona publică, dacă este utilizat eficient poate salva vieți. Din acest considerent am inițiat două măsuri prin care cele 8 defibrilatoare funcționale deținute de municipalitatea pietreană să fie amplasate în zone în care să se poată interveni cu măsuri de prim ajutor, prin personal instruit sau de specialitate, în cazul unor situații medicale critice până la sosirea ambulanței.

Încheiem un protocol cu Serviciul de Ambulanță Neamț pentru instruirea personalului în privința utilizării defibrilatoarelor și modificăm punctele de amplasare pentru a acoperi zone aglomerate din oraș ( Carrefour, Kaufland, Hotel Ceahlău) dar și pentru a dota cu aceste aparate patru dintre centrele de permanență înființate de primărie. Un defibrilator va fi gestionat de către Biroul pentru Managementul Situațiilor de Urgență al primăriei pietrene și va fi amplasat în diverse zone publice cu activitate temporară ( vara în ștrandul municipal, iarna la pârtia de schi etc )”, a declarat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.

SURSĂFoto cu caracter ilustrativ
Articolul precedentNu aduni mizeria lăsată de câinele tău? Poliția Locală te amendează!
Articolul următorE timpul pentru curățenia de primăvară! S-a dat startul campaniei de ecologizare „Piatra Curată”