O delegație de specialiști italieni, cu experiență în realizarea de parcuri tematice au avut o întâlnire cu conducerea CJ Neamț despre Complexul de Agrement „Ținutul lui Creangă“.

”Sper ca acest schimb de experiență să fie benefic proiectului nostru, având în vedere pregătirea echipei care ne-a vizitat – peste 50 de ani de activitate în domeniul infrastructurii de agrement, fiind furnizori de idei pentru cele mai mari parcuri de agrement din lume.

Pentru a se familiariza cu proiectul nostru, am făcut împreună o vizită la fața locului. M-am bucurat că au apreciat amplasamentul ales de noi, inclusiv din perspectiva numărului de vizitatori care ajung anual în zona orașului Târgu Neamț. Convingerea lor este că se combină foarte bine turismul ecumenic, dezvoltat aici, și cel de agrement, pe care noi îl avem în vedere, deoarece ambele segmente vizează activități de familie, specifice timpului liber”, a declarat Ionel Arsene, președinte CJ Neamț.

Proiectul este inclus în programul de dezvoltare județeană 2017-2020, ale cărui scopuri sunt ”dezvoltarea infrastructurii turistice în zona de nord a județului Neamț, diversificarea serviciilor turistice la nivelul județului și crearea de noi locuri de muncă”.

Complexul de Agrement „Ținutul lui Creangă“ ar urma să fie realizat  pe un teren în suprafaţă totală de 601. 523 metri pătraţi pus la dispoziţie  de orașul Târgu Neamț printr-o hotărâre  de Consiliu Local din  august 2017. Complexul ar urma să cuprindă un sat de vacanță de 17 ha, o zonă de spectacole de 20 de ha, hipodromul va avea tot 20 de ha, iar pe 3 ha ar urma să fie construit o zonă de agrement de tip Legoland.

 

 

 

Articolul precedentPatru jucători ai Ceahlăului vor absenta de la meciul cu CSM Bucovina Rădăuți
Articolul următorAccident cu victimă încarcerată în comuna Ștefan cel Mare (FOTO)