În Ședința Extraordinară de marți, 6 martie 2019, consilierii locali  au votat aprobarea actualizării Planului Urbanistic General și a Regulamentului Local de Urbanism al municipiului Piatra-Neamț.

”Municipiul Piatra-Neamț are finalizat și aprobat începând de astăzi noul Plan Urbanistic General al orașului, cel mai important document urbanistic al unei localități, care va avea o valabilitate de 10 ani. Noul PUG a primit  vot favorabil în consiliul local, Piatra-Neamț fiind printre puținele municipii din țară care au un PUG actualizat.

Planurile Urbanistice Generale cuprind reglementări și regulamente de urbanism locale pentru întreg teritoriul orașului, delimitează suprafețele intravilane și extravilane, stabilesc regimurile de înălțime ale construcțiilor, categoriile de folosință ale diverselor și cuprind norme generale pentru documentațiile ulterioare de urbanism de rang inferior.

Finalizarea noului PUG reprezintă și un suport important pentru dezvoltarea orașului, un sprijin pentru cetățeni dar și pentru companiile care vor să investească în Piatra-Neamt”, a declarat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.

Proiectul Planului Urbanistic General a fost realizat de Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din București sub coordonarea profesorului doctor arhitect Florin Machedon.

Articolul precedentIonel Arsene: ”Nu știu dacă este cea mai bună măsură să lași o secție întreagă în doar doi medici”
Articolul următorFestivalul ”Turn Folk Piatra-Neamț”, 21-22 martie