Primăria municipiului Piatra-Neamț este pregătită să redeschidă pârtia de schi Cozla în această iarnă, pârtie nefuncțională din 2014. Singurele elemente care lipsesc acum pentru a putea schia în Piatra-Neamț sunt zăpada naturală pentru stratul suport și temperaturi scăzute pentru a produce zăpadă artificială.

”Suntem pregătiți să deschidem pârtia de schi în această iarnă. Am inventariat încă din vară problemele care trebuiau puse la punct pentru a face operațională pârtia  în acest sezon. Am asigurat cadrul legislativ local pentru a opera pârtia în regim propriu, s-a pregătit stratul suport, au fost montate plasele de protecție și indicatoarele, a fost pregătit punctul de prim ajutor, s-a depus documentația pentru omologarea anuală, am realizat câteva reparații în zona platoului de plecare, am găsit soluțiile pentru a utiliza telescaunul , ratrak-ul și tunurile de zăpadă, a fost făcută revizia telescaunului, au fost verificate tunurile de zăpadă și ratrak-ul”, a declarat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.

Mai mult, în ultima ședință de Consiliu Local au fost aprobate  trei proiecte referitoare la pârtie care reglementează câteva dintre aspectele necesare operării pârtiei de schi, programul și tarifele practicate.

”O parte din personalul pe care îl vom folosi la pârtie este din cadrul compartimentului creat în primărie care vara se ocupă de ștrand iar în afară sezonului estival se va ocupă de pârtia de schi”, a adăugat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.

Programul de funcționare al pârtiei de schi Cozla, aprobat de consilierii municipali, este zilnic între 10:00-15:00 și 16:00-20:00.

În ceea ce privește tarifele  un abonament de luni-vineri cu urcări nelimitate costă 200 lei, un skipass  de o zi, 100 lei, sckipass  pentru jumătate de zi, 60 lei, o urcare cu telescaunul, 8 lei, iar copiii până în 14 ani au reducere 50%. Mai mult cei care achiziționează abonamente sau skipass pentru întreaga zi beneficiază de un acces gratuit la Baia Comunală.

Articolul precedentUn nou club sportiv în Neamț, MTB ROMAN
Articolul următorIncendiu la Spitalul Județean de Urgență Neamț de la încărcătorul unui telefon (FOTO)