Din cauza temperaturilor ridicate este afectată starea pârtiei, acest lucru punând în pericol siguranța schiorilor. Împreună cu specialiștii Salvamont Neamț s-a luat decizia ca pârtia de schi Cozla să rămână închisă. Data la care va fi redeschisă pârtia de schi va fi stabilită în funcție de evoluția temperaturilor, dar cum meteorologi anunță vreme caldă pentru această perioadă până marți, 5 februarie, probabil că cel puțin până atunci nu se va putea schia la Piatra-Neamț.

”La recomandarea specialiștilor, pârtia de schi nu va fi deschisă și asta pentru că temperaturile extrem de ridicate pentru această perioadă afectează calitatea pârtiei. Acest lucru ar putea reprezenta un pericol pentru schiori. Pe de altă parte, măsura vine și pentru că avem în vedere prelungirea duratei de funcționare în acest sezon când vremea se va răci. Analizăm zi de zi situația din teren , dar cel mai probabil redeschiderea se va putea face după acest val de căldură care se anunță până marți”, a declarat Dragoș Chitic , primarul Municipiului Piatra-Neamț.

Deși un calcul de eficiență al pârtiei de schi se va face la finalul sezonului, în trei săptămâni de funcționare încasările au fost de 177 000 de lei.

 

SURSĂFOTO: Facebook
Articolul precedentAccident rutier după ce un șofer beat a încercat să fugă de polițiști
Articolul următorConstrucția Bugetului Național pe anul 2019, o nouă acțiune sfidătoare a Guvernului la adresa Moldovei