Consiliul Județean Neamț va construi, în Roman, patru case de tip familial și două centre de zi de recuperare, destinate copiilor cu dizabilități. Astfel, va fi desființat Centrul de protecție a copilului cu dizabilități din cadrul Complexului de Servicii Romanița, respectându-se legislația europeană referitoare la implementarea procesului de dezinstituționalizare, a anunțat Ionel Arsene, președinte CJ Neamț.

”Sper ca prin acest proiect, celor 32 de copii care sunt cuprinși acum în Centrul de protecție a copilului cu dizabilități din cadrul Complexului de Servicii Romanița să le fie mai bine și să beneficieze de servicii de calitate, care să îi apropie mai mult de starea de normalitate”, a declarat Ionel Arsene, președinte CJ Neamț.

Cele șase parcele pe care se vor realiza construcțiile au suprafețe cuprinse între 1.200 și 1.600 metri pătrați fiecare și se învecinează cu străzile Crinilor, Mierlei, Cireșilor, Meșteșugarilor și Vasile Morțun. Proiectul va fi implementat cu fonduri europene, de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

 

Articolul precedentFemeie reținută după ce a furat obiecte de cult, în valoare de 25000 de lei, dintr-o biserică
Articolul următorUn liceu din Neamț susține protestul ”România vrea autostrăzi” (VIDEO)