Pentru un oraș mai sigur, alte 32 de camere video au fost montate în municipiul Piatra-Neamț. Scopul acestora este să reducă rata infracţionalităţii  și să ofere siguranță cetățenilor. Pentru întregul proiect municipalitatea a plătit 180 000 de lei.

”Se apropie de finalizare proiectul de amplasare a 32 de camere video de supraveghere în oraș. Camerele sunt deja montate și se contractează acum accesul la internet pentru transmiterea imaginilor la dispeceratul Poliției Locale. Astfel, vom avea în luna octombrie 56 de camere de supraveghere funcționale în Piatra Neamț amplasate în locații stabilite de comun acord cu Poliția Locală, acolo unde s-au constatat în mod frecvent încălcări ale legii.

Am avut o discuție pe acest subiect cu directorul Poliției Locale Piatra Neamț care mi-a relatat cât de utile sunt aceste camere de supraveghere cu exemple concrete de fapte descoperite prin intermediul filmărilor”, a declarat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.

Municipalitatea pietreană dorește dezvoltarea acestui proiect, demarat pentru siguranța cetățeanului, urmând ca anul viitor să fie puse în funcțiune alte camere de supraveghere.

”Nu ne oprim aici, am solicitat pregătirea unei liste cu alte câteva  puncte în care să amplasăm și anul viitor o nouă serie de camera de supraveghere, lista pe care o vom discuta în cadrul comisiei de ordine publică”, a adăugat, Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.

Articolul precedentRectificarea bugetară făcută de Guvern, ”praf în ochi” pentru primărie
Articolul următorÎncă mai există râie și păduchi în școlile din Neamț