Peste 1 300 de oameni folosesc aplicația Piatra Neamț City App. Aplicația mobilă  și website-ul www.piatraneamtcity.ro au fost lansate în data de 4 iulie anul acesta, fiind două instrumente care facilitează atât dialogul între administrația publică și cetățeni, cât și promovarea turistică a orașului și a operatorilor locali din turism.

De la momentul lansării și până acum, aplicația a avut 1314 de download-uri, 973 pe sistem de operare Android și 341 pe sistem de operare iOS. Tot în acest interval, s-au realizat 82 raportări incidente de la persoanele care și-au instalat aplicația, din care 46 incidente au fost rezolvate cu răspunsul „soluţionate prin intervenţie”, 9 sunt „în aşteptare”, 20 „în lucru”, iar la 7 dintre ele s-a transmis raspunsul „se va soluţiona în viitor”.

Ghidul turistic digital vine în ajutorul turiștilor care vizitează orașul, oferind informații utile legate de obiectivele de interes turistic, trasee și rute turistice, cazări, servicii și activități de petrecere a timpului liber. Agenții economici (turism, HORECA, organizatori de evenimente) au și ei la dispoziție un nou mijloc gratuit și centralizat de promovare, unde își pot prezenta ofertele de servicii și le pot actualiza în timp real. Până acum, 265 de operatori economici din Piatra-Neamț și-au creeat cont pe aplicația CityApp.

„Piatra Neamț CityApp este un instrument care se dovedește util, fiind folosit de către pietreni nu doar ca un canal de transmitere a sesizărilor sau a problemelor, ci și a propunerilor pe care le au. De asemenea, feedback-ul pe care l-am avut din partea sectorului privat, a operatorilor economici care și-au creeat cont pe aplicație, a fost unul foarte bun și acest lucru mă face să am încredere că vom reuși, ca administrație, să fim mai aproape de cetățeni, să sprijinim mediul de afaceri local și să ne promovăm orașul”, a declarat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.

Piatra Neamț City App are două componente principale: modulul de raportări incidente și ghidul turistic digital.

Prin intermediul modulului de raportări incidente municipalitatea pune la dispoziția cetățenilor un canal de comunicare direct și transparent, menit să ajute la rezolvarea mai rapidă a problemelor din oraș. Cetățenii pot raporta mult mai ușor, direct de pe telefonul mobil, incidente din categorii diverse, precum străzi și iluminat, gunoi și vandalism, trafic auto, semne de circulație, parcări, mediu, apă și canalizare, transport în comun, diverse construcții ș.a. În felul acesta, aflăm de diferitele probleme din municipiu într-un timp mult mai scurt și putem comunica mult mai ușor cetățenilor măsurile luate pentru soluționarea lor. De asemenea, aplicația permite transmiterea către utilizatori a știrilor despre evenimente, închideri de circulație, eventuale avarii etc.

 

 

 

 

Articolul precedentȘtrandul din Roman se închide pe 10 septembrie
Articolul următorFuncția de chestor la Senat rămâne în Neamț