Primăvara începe cu asfaltări și reparații la străzile din Piatra-Neamț. 

Primarul Dragoș Chitic a declarat într-o conferință de presă că administrația locală se organizează pentru a interveni pe mai multe fronturi:

-reparații prin plombări după iarnă, pentru care se va folosi și utilajul achiziționat de societatea Publiserv anul trecut, specializat pentru astfel de intervenții.

”În prima parte a lunii martie, cu acest utilaj vom parcurge majoritatea străzilor care necesită reparații punctuale într-un ritm mult mai rapid și la o calitate sporită a lucrărilor de reparație”, a declarat Dragoș Chitic

-pe parcursul întregului sezon vor fi echipe care vor interveni pentru plombarea tuturor străzilor.

”Am făcut o deplasare în teren, parcurgând jumătate din cartierele orașului, împreună cu o echipă care se va ocupa de reparațiile capitale ale străzilor. În urma acestei deplasări a fost analizată starea străzilor și notate arterele și tronsoanele care necesită lucrări de reparații capitale în acest an. Voi avea o noua deplasare în teren  pentru a analiza și celelalte cartiere, urmând sa finalizam lista străzilor pe care vom freza covorul asfaltic existent și vom turna un covor asfaltic nou”, a mai spus Dragoș Chitic

Pentru acest an Primăria și-a propus să păstreze ritmul anual de 80.000 mp de străzi care să beneficieze de reparații capitale. În cadrul acestui program vor intra și zonele de parcări dintre blocuri, cele cu un grad de uzură ridicat al asfaltului atât din zona de parcare efectivă cât și în zona căilor de acces.

Se vor organiza echipe care să se ocupe în mod permanent de reparații ale mobilierului stradal, locurilor de joacă, aleilor pietonale precum și de semnalizarea rutieră (marcaje și indicatoare rutiere).

”Reamintesc de aplicația Piatra Neamț Cityapp, care se dezvoltă permanent de la implementare, prin care pot fi semnalate foarte ușor incidente constatate în oraș, având organizată la nivelul primăriei și societăților consiliului local o procedură eficientă de rezolvare rapidă a sesizărilor transmise de cetățenii orașului”, a completat primarul orașului.

SURSĂFOTO: arhivă
Articolul precedentCeartă sfârșită în sânge! Un tânăr a fost înjunghiat în spate
Articolul următorAu fost demarate lucrările de reabilitare termică a blocului 33 din Anton Pann