Șase proiecte din domeniul social  cu finanțare europeană în valoare de aproximativ 2 milioane de euro sunt pregătite până acum de Primăria Piatra Neamț prin Direcția de Asistență Socială.

Încă două proiecte cu finanțare europeană din zona asistenței sociale  sunt pregătite pentru a fi depuse, după ce au trecut de votul consilierilor locali în ședința din 24 octombrie.

Primul dintre ele se referă la participarea Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Piatra Neamț în calitate de partener în proiectul intitulat ,,PREACT “ și are că tema prevenirea violenței domestice asupra copiilor. Valoarea totală estimată a proiectului este de 300.000 euro , suma bugetată pentru Direcția de Asistență Socială a Primăriei Piatra-Neamț este de 75.000 de euro cu o contribuție proprie de 20 % adică 15.000 de euro. Este un proiect cu participare internațională în care vor fi implicate entități din patru țări europene: Spania, Bulgaria, Slovenia și România. Perioada de implemntare este de 24 de luni cu începere estimată în vara anului următor.

”Al doilea proiect se referă la participarea Direcției de Asistență Socială a Primăriei Piatra Neamț la un alt proiect internațional referitor la ,,Promovarea integrării politicilor de salvgardare în domenii și sectoare diverse din protecția copilului “. Coordonatorul acestui proiect este chiar Direcția de Asistență Socială Piatră Neamț care are cinci parteneri din patru țări europene : Marea Britanie, Italia, Portugalia și Spania. Bugetul total al proiectului este estimat la peste 400.000 de euro din care DAS va beneficia de de 95.000 de euro cu o participare proprie de 19.000 de euro. Perioada de implementare este de 18 luni cu o estimare a termenului de începere în vara anului 2019”, a declarat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.

Articolul precedentȘoferul care a provocat un accident mortal în Ungaria va sta doi ani și șase luni după gratii
Articolul următorVictorie în 3 minute pentru CSM Ceahlăul Piatra-Neamț