”Proiectul cu care Romanul candidează în competiția Capitala Tineretului va fi pus în aplicare”, i-a asigurat primarul Lucian Micu pe cei prezenți la întâlnirea de lucru a Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret Roman.
Întâlnirea a avut loc marți, 06 noiembrie, la Primăria municipiului Roman și a constituit un bun prilej pentru a se realiza o descriere a proiectului candidaturii Romanului ca oraș finalist pentru Capitala Tineretului din România 2019 – 2020, dar și pentru depunerea candidaturilor pentru stabilirea forului de conducere pentru anul următor.
Sebastian Hrib, coordonator al candidaturii Roman oraș finalist pentru Capitala Tineretului din România 2019 – 2020, a prezentat pașii pe care ONG-urile și Primăria municipiului Roman i-au făcut pentru a promova orașul și tinerii și detaliile privind prezența unei delegații de tineri la Baia Mare, unde, pe 10 noiembrie, se va comunica ce oraș va deveni Capitala Tineretului 2019-2020.
Primarul Lucian Micu, prezent la întâlnire, i-a asigurat pe tineri de tot sprijinul autorităților locale pentru a-și implementa ideile și proiectele care vor dezvolta orașul nostru.
”Așa cum se știe, sunt un susținător al tineretului și m-am angajat ca, indiferent de rezultatul competiției de desemnare a orașului ce va fi Capitala Tineretului, să pun în aplicare parte din proiectul candidaturii Romanului. Romanul are nevoie de un centru comunitar în care ONG-urile active, formate în special din tineri, să poată să-și desfășoare activitățile, iar clădirea de pe strada Veronica Micle, fostul azil, va fi consolidată și redată comunității cu acest scop. Sunt mândru că am reușit să creăm un grup solid și semnificativ de tineri care își dedică timpul și cunoștințele pentru a pune în valoare orașul și voi face tot ceea ce îmi stă în putere să-i sprijin în activitățile viitoare. Tinerii au idei inovatoare și aplicate pe nevoile actuale, iar noi îi vom ajuta să le pună în practică”, a declarat primarul Lucian Micu.
În cadrul întâlnirii, a fost prezentată structura Consiliului Consultativ, rolul și comisiile de lucru: educație și formare, cultură, antreprenoriat, voluntariat, sport, sănătate și mediu. Cinci tineri și-au depus candidatura pentru funcția de președinte: Alecsia-Andreea Bucătaru – de la Liceul cu Program Sportiv, Matei Dăscălița – de la Asociația Mușatinii Roman, Andreea-Elena Drăgușanu – de la Liceul Teologic Episcop Melchisedec, Roxana-Adela Enășoaie – de la KULT Hub și Sabin Roca – de la Asociația Tineretul ONU din România – Club Roman. Alegerile vor avea loc la finele acestei luni.
Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret Roman reprezintă forul consultativ pe lângă structurile de conducere ale Municipiului Roman, care funcţionează pe baza dialogului structurat în ceea ce priveşte elaborarea şi monitorizarea aplicării politicilor publice în domeniul tineretului la nivel local. Este format din peste 50 tineri din unitățile de învățământ și reprezentanţi ai structurilor de tineret din Roman.