Duminică, 11 noiembrie, Orchestra Metropolitană București va susține un concert în aer liber, în grădinile Arhiepiscopiei din Roman. Evenimentul va fi organizat în parteneriat cu Asociația Municipiilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale.

”Vom încheia un parteneriat cu Asociația Municipiilor din România (AMR) pentru a organiza, la Roman, pe 11 noiembrie, un concert de muzică clasică, susținut de Orchestra Metropolitană București, condusă de dirijorul Daniel Jinga. Evenimentul are ca obiectiv general Celebrarea Centenarului României sub aspect cultural-artistic, fiind parte din proiectul implementat de AMR „Rapsodiem – De la geneza la CENTENAR”, fiind cofinanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale. Concertul va avea loc în aer liber și am găsit și locul ideal pentru a găzdui aceste eveniment deosebit pentru comunitatea noastră. Am primit deja acceptul și concertul va avea loc în grădinile Arhiepiscopiei, ce vor fi redeschise publicului larg cu acest prilej.

În cadrul proiectului derulat de AMR, în parteneriat cu Ministerul Culturii, au fost desemnate trei orașe în care să se desfășoare acest concert, Romanul fiind ales pentru că este unul din puţinele oraşe din Moldova care se poate mândri cu existenţa a două cetăţi: Cetatea Muşatinilor, cea mai sudică fortificaţie moldovenească de la sfârşitul secolului al XIV-lea şi Cetatea Nouă a Romanului construită de Ştefan cel Mare (domn al Moldovei în perioada 1457–1504) la locul de confluenţă a râurilor Moldova şi Siret”, a declarat Lucian Micu, primarul municipiului Roman.

Intrarea la eveniment va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Articolul precedentGăsită decedată în apartament
Articolul următorCercetaţi pentru că ar fi tăiat ilegal 10 metri cubi de lemn