În această toamnă, Romanul va fi gazda unui concert susținut de Orchestra Metropolitană București.

”Trei municipii din România au fost alese de Asociația Municipiilor din România, organism consultativ din care facem și noi parte, pentru a beneficia de proiectul „Rapsodiem – De la geneză la CENTENAR”, cofinanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, care are ca obiectiv general celebrarea Centenarului României sub aspect cultural-artistic. Romanul se numără printre municipiile desemnate pentru a se bucura de un concert susținut de Orchestra Metropolitană București – condusă de dirijorul Daniel Jinga, precum și de două filme de scurt metraj – Rapsodia Română I, compusă de George Enescu și Valurile Dunării, compusă de Iosif Ivanovici”, a declarat Lucian Micu, primarul municipiului Roman.

Primăria municipiului  Roman va trebui să asigure scena și sonorizarea, precum și masa pentru membrii Orchestrei și personalul tehnic ,aproximativ 100 persoane.

”Cred că este un eveniment care ne onorează și ne așează ca reper cultural în regiunea Moldovei. Romașcanii și Romanul merită ceea ce este mai bun, așa cum și în istorie aceste meleaguri au fost binecuvântate cu personalități din toate domeniile”, a adăugat Lucian Micu, primarul municipiului Roman.

În acest an, Ministerul Culturii a finanțat, parțial sau integral, 119 proiecte depuse de diferite instituții sau entități culturale. Bugetul pentru proiectul „Rapsodiem – De la geneză la CENTENAR” este de un milion de lei.

 

Articolul precedentS-a dus în vizită și a plecat cu tot cu bicicletă
Articolul următorPuntea spre Cotu Vameș va reveni în administrarea comunei Horia