Consiliul Municipal Edineț dar și Consiliul Local Piatra-Neamț au votat pe 28 noiembrie, acordul de înfrățire între cele două municipii. Semnarea efectivă va avea loc pe 1 Decembrie.

”Am considerat că una dintre cele mai potrivite și mai emoționante manifestări în an Centenar la Piatra Neamț este înfrățirea cu o localitate din Moldova de dincolo de Prut.

Această înfrățire a venit aproape de la sine. Într-o zi primarul din Edineț era în trecere  prin Piatra Neamț și a dat un telefon la Primărie, pentru a mă saluta, un gest pe care l-am apreciat. L-am invitat imediat să ne cunoaștem și cu toate că era în grabă a acceptat să ne întâlnim. Deși nu a început cu acest gând  discuția pe care am avut-o cu domnia să, a mers de la sine spre o dorință comună de a ne înfrăți localitățile pe care le conducem. Edineț este unul dintre cele mai importante orașe din nordul Republicii Moldova, un pol de dezvoltare regional și centrul administrativ al raionului cu același nume.

Am propus aprobarea înfrățirii în ședința de Consiliu Local, iar semnarea efectivă a Acordului de Înfrățire să fie făcută chiar în ziua de 1 Decembrie , în cadrul întâlnirii pe care  o voi avea la Primăria Piatră Neamț cu delegațiile din orașele înfrățite”, a declarat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.

Odată devenite localități înfrățite, cele două municipii vor putea dezvolta împreună proiecte economice locale, dar și proiecte din domenii precum administrația publică, comerț, turism, învățământ, mediu și asistență socială.

Municipiul Piatra Neamț mai este înfrățit cu alte municipii sau orașe din Republica Moldova, dar și cu localități din Ucraina, Turcia, Italia, Franța sau Israel.

 

Articolul precedentPe 1 Decembrie vor fi arborate noile steaguri ale municipiului Roman
Articolul următorCondamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare pentru că și-a înjunghiat copilul