După ce, Guvernul a aprobat, în ședința din 23 noiembrie, steagul municipiului Roman, administrația locală a comandat, unei firme de profil, steaguri pentru ca pe 1 Decembrie acestea să poată fi arborate în zona în care se vor desfășura evenimentele legate de sărbătorirea Zilei Naționale, alături de tricolor și de steagul Uniunii Europene.

Astfel, la aproape un an și jumătate de când nu a mai putut fi arborat în spațiile publice, acum steagul Romanului poate redeveni simbol oficial al municipiului.

„Considerată drept adevărata imagine a unei comunităţi urbane, stema este blazonul şi cartea de vizită a oamenilor ce convieţuiesc pe meleagurile respective și simbolizează într-o formă concentrată, tradiţiile istorice, precum şi realităţile economice şi social-culturale locale, specifice fiecărei unităţi administrativ-teritoriale.

Stema municipiului Roman, judeţul Neamț, a fost aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 494/2010, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 395 din 15 iunie 2010. Întrucât legea permite posibilitatea arborării și folosirii, pe teritoriul unităţii administrativ – teritoriale, alături de steagul României, al Uniunii Europene și al județului după caz, a unui steag unic şi reprezentativ, este necesară aprobarea proiectului modelului steagului municipiului Roman. Forma şi dimensiunile steagului municipiului Roman sunt cele stabilite în condiţiile legii, pentru drapelul României. Proiectul modelului steagului municipiului Roman, judeţul Neamț, a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Local al municipiului Roman nr. 159/27.06.2018”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat de Guvern în ședința din 23 noiembrie.

Modelul steagului municipiului Roman este foarte asemănător cu cel care a trebuit înlocuit, din cauza schimbării legislaţiei.

Articolul precedentCSM Ceahlăul joacă ultima partidă oficială din 2018 cu KSE Târgu Secuiesc
Articolul următorSemnarea Acordului de Înfrățire între Piatra-Neamț și Edineț, pe 1 Decembrie