Testul primei zăpezi din acest sezon a fost trecut de societatea Publiserv cea care se ocupă de deszăpezirea străzilor din municipiul Piatra-Neamț. Au fost prezente pe străzi 13 utilaje dotate cu lama și sărăriță deservite de personal organizat în schimburi pentru o intervenție nonstop.

”Societatea Publiserv, încă de vineri săptămâna trecută, a intrat în regim de permanență pentru a asigura 24 de ore din 24 intervenția pe străzi.

Ziua cea mai grea a fost luni 19 noiembrie când ne-am aflat și sub cod galben de ninsoare. Încă de la ora 3 dimineața utilajele au ieșit pe străzi pentru împrăștiere material antiderapant și degajarea zăpezii. A fost o perioada a zilei , între ora 12.00 și 17.00 când circulația s-a desfășurat cu dificultate în oraș deoarece ninsoarea continuă și abundentă a redus eficientă intervenției utilajelor. După ora 17.00 când ninsoarea a stat carosabilul a fost curățat și s-a circulat în condiții foarte bune pe majoritatea străzilor din oraș. Desigur că tot timpul este loc de mai bine și din acest motiv am convocat marți dimineață la primărie un comandament de iarnă în care am analizat cum s-a intervenit până la acel moment și am stabilit ce poate fi corectat pentru a fi mai eficienți.

Am fost în contact permanent cu directorul societății Publiserv pentru a asigura o stare cât mai bună a cailor de circulație din oraș.  Totodată, a fost activat și dispeceratul de iarnă la care cetățenii au putut apela.  Acolo unde au fost sesizări punctuale s-a intervenit cu promptitudine”, a declarat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț într-o conferință de presă.

Criticile primarului municipiului Piatra-Neamț au vizat modul în care s-a făcut deszăpezirea pe drumurile județene, unele sesizări fiind făcute chiar la primărie.

”Din păcate nu pot spune același lucru despre drumurile din județ, eu personal am primit numeroase semnale din zone ale județului unde drumurile erau aproape impracticabile. Solicit Consiliului Județean și pe această cale să întrețină corespunzător stradă Izvoare, drumul de acces spre cartierul Speranța,  pe care o are în administrare până la modernizarea prin proiectul european. Este strada din Piatra Neamț cea mai intens reclamată și în privința stării în care se află și în privința modului în care se asigura deszăpezirea.

De neînțeles pentru mine este și faptul că deși era cod galben de ninsori în trei sferturi dintre județele țării iar  țară era sub nămeți, partidul de guvernământ avea cu totul alte probleme; era în ședințe interminabile pentru a schimba miniștri incompetenți dar care începuseră să aibă păreri personale cu alți miniștri și mai incompetenți  de la care se speră că vor ascultă cuminți comenzile de la partid. Nu așa se conduce o țară mai ales când oamenii au nevoie de autorități care să le rezolve problemele”, a adăugat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.

Articolul precedentPietrenilor li se reamintește să-și plătească taxele și impozitele locale
Articolul următorDragoș Chitic: ”Pietrenii știu să-și aleagă primarul”