Trecerea la nivel cu calea ferată de pe E 85 intră în reparații în ultimul sfârșit de săptămână din luna noiembrie. Chiar dacă acestea sunt temporare și nu vor rezolva problema, măcar lucrările vor diminua disconfortul creat șoferilor și asta pentru că zona este un adevărat test de rezistență a vehiculelor care trec, dar și de măiestrie pentru conducătorii auto.

Reparațiile capitale la trecerea la nivel cu calea ferată vor începe în primăvara lui 2019. Iată că după ce responsabilitatea reparațiilor a fost pasată de la agenții economici la stat și invers, după ce municipalitatea romașcană a făcut numeroase demersuri la CFR și chiar la Ministerul Transporturilor, iată că într-un final s-a găsit și înțelegere și există și soluții.

”Am avut o nouă rundă de discuții cu reprezentanții CFR – Regionala Iași și firmele care utilizează calea ferată pentru a identifica o soluție viabilă pentru reparația capitală a trecerii la nivel de cale ferată de la ieșirea din oraș înspre Iași.

Săptămâna trecută, alături de parlamentarii de Roman, am dezbătut cu toate părțile implicate câteva din soluțiile care ar determina finalizarea cu succes a acestei probleme care nu este doar Romanului, ci îi afectează pe toți cei ce tranzitează zona”, a declarat Lucian Micu, primarul municipiului Roman.

În primăvară două dintre cele trei căi ferate vor fi închise, iar cea rămasă va fi reparată în totalitate cu materiale rezistente în timp la traficul intens.

”La această ultimă întâlnire, la care a participat și un proiectant, s-a discutat aplicat, pe ceea ce are de făcut fiecare dintre utilizatorii căii ferate. Mai exact, soluția comună și optimă din punct de vedere al specialiștilor este aceea de a închide două dintre cele trei căi ferate, iar cea rămasă să fie reparată în totalitate cu materiale rezistente în timp la traficul intens.

Acest lucru se va efectua în primăvara anului viitor, când vor fi gata toate documentațiile necesare și când CFR va monta sistemul de macazuri ce va permite utilizarea unei singure căi ferate pentru manevrele tuturor garniturilor de tren”, a adăugat primarul Lucian Micu.

Anul acesta, reparații provizorii

”Până atunci, firmele private și cei de la CFR vor contribui la repararea, temporară, a celor trei căi ferate existente la acest moment, astfel încât să se diminueze disconfortul creat. La acest moment, reparațiile sunt preconizate să aibă loc în ultimul sfârșit de săptămână din această lună.

Sunt mulțumit că, deși purtăm discuții de foarte mult timp pentru găsirea unei soluții, în sfârșit s-a găsit o formulă care să rezolve pentru mult timp de acum încolo problema trecerii la nivel cu calea ferată”, a mai declarat Lucian Micul, primarul municipiului Roman.

 

Articolul precedentOrchestra Metropolitană București, în Grădinile Arhiepiscopiei din Roman
Articolul următorPrimele meciuri internaționale de futsal, la Piatra-Neamț