Victor Purice, directorul cinematografului ”Cinema, Mon Amour” a fost propus cetățean de onoare al municipiului Piatra-Neamț. Inițiativa aparține grupului de consilieri liberali, iar anunțul a fost făcut de Romel Bîrjoveanu, liderul de grup.

”Printre cele 22 de cinematografe de stat încă deschise, se numără şi cel din municipiul Piatra Neamţ, care funcţionează şi astăzi datorită eforturilor de o viaţă ale unui om al cărui nume a devenit sinonim cu dragostea de cinematograf: Victor Purice.

După ce a început marea abandonare a sălilor de cinema, Victor Purice a luptat singur împotriva celor care şi-ar fi dorit să pună lacăt pe uşi. Pasiunea, perseverenţa, dăruirea şi sacrificiul de decenii al acestui cetăţean al Pietrei i-a adus, în cele din urmă, o notorietate locală, naţională şi internaţională de necontestat, fiind primit în familia de elită a oamenilor de cinema.

Cu beneficii surprinzătoare pentru viaţa culturală , cinematograful din centrul oraşului Piatra Neamţ, care din primăvara acestui an se numeşte ’’Cinema, mon amour’’ a devenind un etalon al rezistenţei culturale locale, dar şi internaţionale.

El reprezintă un simbol, un reper al campaniei ’’ Salvaţi Marele Ecran’’, în care sunt implicaţi reputaţi regizori, actori, manageri, oameni care, ca şi Victor Purice, refuză distrugerea grăbită, fără discernământ, a cinematografelor tradiţionale, câte au mai rămas, considerându-le adevărate repere culturale în viaţa unor comunităţi, îndeosebi pentru generaţiile care urmează”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

”Am depus un proiect de hotărâre care va onora comunitatea noastră și va încununa munca de până acum a unui om care iubește orașul Piatra-Neamț, este un exemplu de perseverență și care se bucură de o notorietate locală, naţională şi internaţională de necontestat. Este vorba de Victor Purice, sufletul ”Cinema Mon Amour”, și pentru care am venit, alături de colegi, cu propunerea de a i se conferi titlul de cetățean de onoare al municipiului Piatra-Neamț.

Azi, ”Cinema, Mon Amour’’ a devenit un centru cultural căutat de cineaştii români pentru a-şi prezenta noile creaţii, iar numele sonore care ne vizitează şi beneficiază de căldura şi ospitalitatea cinematografului de sub Pietricica sunt un câştig incontestabil pentru pietreni, pentru renumele municipiului și asta se datorează unui singur om: Victor Purice”, este mesajul postat pe o rețea de socializare de Romel Bîrjoveanu, lider de grup al consilierilor municipali PNL.

Articolul precedentAlarmele nu vor suna astăzi! Exercițiul, amânat pentru 10 iulie
Articolul următorLoc de joacă închis și amendă de 20.000 de lei