Dezinsecția programată pentru ziua de joi, 18 iulie, a fost amânată din cauza avertizărilor meteorologilor care anunță ploi începând de mâine și până la mijlocul săptămânii viitoare, ceea ce ar duce la scăderea semnificativă a efectului substanțelor pulverizate. Primăria municipiului Roman va reprograma dezinsecția pentru o perioadă în care prognoza nu anunță precipitații, astfel încât efectul asupra combaterii insectelor și a larvelor să fie unul eficient.

În perioada în care se va executa dezinsecția  posesorii de familii de albine şi de animale sensibile sunt rugați  să ia toate măsurile necesare pentru a evita orice tip de incident, în caz contrar, Municipiul Roman şi SC Flaicor Serv SRL sunt absolvite de orice responsabilitate.

Lucrările de dezinsecţie vor fi executate cu produsul K-Othrine Profi EC 250, substanţă omologată de către Ministerul Sănătăţii, aflându-se înscrisă în Registrul naţional al produselor biocide şi care face parte din grupa III de toxiciate. Substanţele active sunt: Deltamethrin 25g/L, Piperonyl butoxide 225g/L.

Precizăm faptul că tratamentele se vor aplica de către operator în condiții corespunzătoare, respectând prevederile legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației, conform fişei de avizare a produsului.

Substanţele utilizate nu prezintă pericol pentru sănătatea populaţiei!, precizează primăria municipiului Roman.

Articolul precedentAu mers în tabără și au ajuns la spital
Articolul următor140 de dascăli au lipsit de la examenul de titularizare