Anul acesta, pe lângă modernizarea cu covor asfaltic a străzilor din Roman, vor fi reabilitate și trotuarele. Proiectul tehnic este finalizat, așa că vor demara și lucrările de modernizare care însumează o suprafață de aproximativ 42.300 de metri pătrați.

”În acest an se vor reabilita cu pavele trotuarele de pe următoarele străzi: bulevardul Roman Mușat (între bulevardul Republicii și strada Mihai Viteazu), Aviatorilor, 22 Decembrie, Roman Vodă, Dr. Koch, Eroilor, Parcului, Martir Horia, Primăverii, Bogdan Dragoș, Miron Costin, Sucedava (între strada Oituz și bulevardul Nicolae Bălcescu), Păltiniș, Petru Rareș (între străzile Ștefan cel Mare și Miron Costin), Castanilor. Suprafața propusă spre modernizare este de aproximativ 42.300 de metri pătrați.

Pe străzile Bogdan Dragoș, Miron Costin, Sucedava (între strada Oituz și bulevardul Nicolae Bălcescu), Păltiniș, Petru Rareș (între străzile Ștefan cel Mare și Miron Costin) și Castanilor se vor înlocui și bordurile care delimitează carosabilul de trotuare. Trotuarele vor fi cu pavele pe actualul contur și cu lărgire acolo unde sunt prea înguste. Spațiile verzi vor fi delimitate cu borduri. De asemenea, se vor reabilita cu asfalt și trotuarele de pe str. Smirodava în totalitate, împreună cu extinderea străzii pe segmentul cuprins între str. V. Conta și str. E. Teodoroiu”, a declarat Lucian Micu, primarul municipiului Roman.


Tot anul acesta municipalitatea va realiza reabilitarea peisagistică a zonei bulevardului Republicii, care va presupune, pe lângă amenajarea de spații verzi, realizarea de alei și parcări. 

Articolul precedentDin 19 aprilie, romașcanii pot depune proiecte la primărie pentru dezvoltarea orașului. Cele selectate vor fi finanțate din buget
Articolul următorAcțiuni de informare ale ITM Neamț privind uncenicia, efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior şi internshipul