În municipiul Piatra-Neamț se va forma o echipă mobilă care va  interveni de urgență în cazurile de violență domestică. Echipa va fi formată din patru persoane,  trei de la Direcția de Asistență Socială și unul din partea Poliției Locale.

”Violență domestică reprezintă  o problema gravă în societatea de astăzi care poate avea consecințe severe asupra membrilor familiei. Este o problemă socială pe care municipalitatea pietreană și-a propus să o abordeze cu seriozitate mai ales că a apărut la finele anului trecut și o modificare legislativă în acest sens.

Constituim astfel, la nivelul municipiului Piatra-Neamț, o echipa mobilă, pregătită 24 de ore din 24 să intervină atunci când este cazul pentru îndepărtarea temporară a agresorului din locuința în care se produce un act de violență domestică”, a declarat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.

Agresorului, evacuat în baza ordinului de protecție provizoriu i se va oferi cazare în Centrul de cazare temporară a persoanelor fără adăpost din cartierul Speranța, iar pentru transportul echipei mobile și agresorului vor fi două autovehicule : unul de la Poliția Locală și unul de la DAS.

 

SURSĂFoto cu caracter ilustrativ
Articolul precedentMeciul din sferturile de finală ale Cupei României U17, devansat cu o săptămână
Articolul următorRețetă de ghiveci PSD, servit în ședința de Consiliu Local