Pe 1 Decembrie, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României, conducerea Primăriei Piatra-Neamț i-a avut oaspeți pe reprezentanții orașelor înfrățite cu municipiul nostru. Au fost prezenți reprezentanți ai orașelor Orhei, Chișinău și Edineț din Republica Moldova, Hliboca din Ucraina, Verbania din Italia și Bergama din Turcia.

„Suntem în anul Centenar 2018, an în care am trăit cu toții puternice sentimente patriotice și am marcat fiecare moment al făuririi statului național unitar român. Ziua Națională a României în acest an este amplificată de sărbătorirea a 100 de ani de la Marea Unire. Pentru noi, românii, unirea înfăptuită la 1 Decembrie 1918 reprezintă momentul sublim al istoriei naționale. Vă urez tuturor să vă bucurați de Ziua Națională și de Centenarul Marii Uniri, vă doresc sănătate, putere de muncă, cât mai multe realizări și dorințe împlinite.
La mulți ani, pietreni ! La mulți ani, românilor de pretutindeni! La mulți ani, România !”, a fost mesajul primarul Dragoș Chitic.

Un moment cu mare însemnătate l-a reprezentat semnarea Acordului de Înfrățire a municipiului Piatra-Neamț cu municipiul Edineț din Republica Moldova, reprezentat de primarul Constantin Cojocari.

Tot pe 1 Decembrie, conducerea municipalității pietrene a dezvelit o placă omagială dedicată Centenarului Marii Uniri, amplasată la intrarea în clădirea Primăriei.

Articolul precedentDiplomă de apreciere pentru prof. dr. Luminița Dorina Drexler
Articolul următorSupărat după o ceartă cu iubita, s-a „răzbunat” pe 11 autoturisme